Skip to content
Viteza, cele 5 elemente care afectează performanța unui website

Viteza, cele 5 elemente care afectează performanța unui website

Viteza, cele 5 elemente care afectează performanța unui website. Viteza este un factor în luarea deciziei dacă utilizatorii rămân pe pagină.

Vă întrebați ce trebuie optimizat pentru o încărcare mai rapidă? Continuați să citiți acest articol de blog pentru a afla despre cele 5 elemente care afectează viteza website-ului!

V-ați întrebat vreodată de ce website-ul dvs. nu funcționează atât de repede pe cât ar trebui?

Poate căutați să luați măsuri preventive și sunteți intrigați să aflați ce factori pot afecta performanța. Dacă vă puteți raporta la oricare dintre aceste sentimente, ați ajuns la locul potrivit.

Citiți mai departe pentru a descoperi mai multe informații despre diferitele elemente care pot afecta viteza website-ului.

Dar, înainte de a ajunge acolo, să începem prin a analiza de ce ar trebui să vă pese de viteza website-ului dvs.

De ce ar trebui să luați în considerare viteza website-ului?

Viteza paginii este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba despre clasamentul motorului de căutare Google.

Semnificația timpilor de încărcare a paginilor a crescut dramatic în conformitate cu așteptările în evoluție ale consumatorilor.

Ignorarea importanței vitezei de încărcare a paginii poate duce la rezultate nedorite.

Putem include aici abandonarea coșului de cumpărături și o rată de respingere crescută.

Cu siguranță ai muncit din greu pentru a atrage vizitatori pe website. Unul dintre ultimele lucruri pe care doriți să le faceți este să îi pierdeți din cauza unei experiențe lente din partea paginilor.

Aceasta este o problemă care se rezolvă ușor dacă știți ce elemente pot avea un impact asupra vitezei website-ului.

Este important să descoperiți cum puteți depăși dificultățile asociate pentru a îmbunătăți timpul de încărcare.

Cele 5 elemente care au un impact asupra vitezei website-ului

Fără alte discuții, iată cinci elemente care pot afecta viteza website-ului:

1. Server și hosting

Server-ul pe care îl alegeți să vă găzduiască website-ul e un aspect important atunci când vine vorba de viteze de încărcare, în ciuda faptului că este adesea trecut cu vederea.

Deci, ce caracteristici vor determina viteza website-ului dvs.?

Ei bine, ar trebui să luați în considerare mai întâi un plan care oferă unități SSD (Solid State Drives).

De asemenea, ar trebui să alegeți un plan de găzduire care oferă suficientă memorie RAM, unde de obicei 2 GB sunt suficienți dacă aveți un trafic mai redus.

Dacă aveți nevoie de mai mult, ar trebui să analizați acest aspect atunci când vă înscrieți pentru hosting.

Ultimul lucru de luat în considerare este lățimea de bandă, care reflectă cât de multe date poate transfera hosting-ul.

Cu cât lățimea de bandă e mai limitată, cu atât datele vor avea nevoie de mai mult timp pentru a fi transferate și website-ul dvs. va fi mai lent.

Calculați de câtă lățime de bandă veți avea nevoie folosind îndrumări de specialitate. În acest mod puteți determina planul de hosting potrivit pentru dvs.

2. Dimensiunile și tipurile de fișiere pot afecta viteza

Cu cât dimensiunile fișierelor sunt mai mari pe website, cu atât va dura mai mult încărcarea. O modalitate de a depăși această problemă e de a optimiza fișierele de pe website, ceea ce va reduce în mod considerabil timpul de încărcare.

O modalitate prin care se poate realiza acest lucru este prin reducerea codului, optimizând dimensiunile și formatele imaginilor, astfel încât fișierele să fie “suple”.

Dacă aceste procese sunt prea tehnice pentru a fi executate, un dezvoltator web va fi mai bine pregătit pentru a rezolva problemele.

Cealaltă opțiune este să implementați o soluție “lazy loading” pe website-ul dvs. În acest fel, imaginile se vor încărca numai atunci când utilizatorul va ajunge la acea parte a website-ului în loc să încarce toate imaginile simultan.

Poate scurta semnificativ timpul necesar pentru a intra pe website.

3. Accesorii pentru website-uri

Accesoriile sunt adesea încorporate în website-uri pentru a spori funcționalitatea.

Cu toate acestea, este important să ne dăm seama cum pot consuma resurse de sistem și dacă vizitatorii website-ului înregistrează timpi de încărcare prea mari.

Atunci când un program de completare trebuie să se încarce, plug-in-ul care este asociat acestuia se încarcă.

Acest lucru poate întârzia încărcarea în browserele potențialului dvs. client. Acesta este motivul pentru care e important să eliminați în mod corespunzător orice programe inutile.

Alegeți accesoriile cu înțelepciune și, cel mai important, dezactivați-le pe cele care nu aduc valoare experienței utilizatorului.

4. Volumul traficului afectează viteza de pe website

Dacă primiți un volum substanțial de trafic către website-ul dvs., acest lucru poate avea un efect negativ asupra vitezei de încărcare.

Bineînțeles, dacă serverul nu poate gestiona volumul de trafic pe care îl primiți, timpul de încărcare va avea de suferit.

După cum s-a menționat anterior, dacă website-ul dvs. primește un volum ușor de trafic, 2 GB de RAM vor fi suficienți.

Pe măsură ce traficul website-ului dvs. crește, ar trebui să luați în considerare modificarea pachetului de hosting. Noua configurare trebuie să se potrivească traficului suplimentar pe care îl primiți.

Merită să comunicați cu furnizorul dvs. de hosting pentru a determina un pachet care asigură viteza maximă.

În același timp, este important să monitorizați traficul website-ului pentru a afla dacă trebuie să vă actualizați memoria RAM.

5. Codare deficitară

Unii dintre cei mai comuni vinovați care afectează viteza website-ului sunt fișierele CSS și JavaScript. Acestea sunt adesea adăugate pentru a îmbunătăți funcționalitatea, dar ajung să devină o problemă.

O modalitate de a evita situațiile neplăcute e de a transfera codul de urmărire și scripturile într-o locație de mai jos.

Puteți afla dacă acea codare afectează performanța website-ului dvs. utilizând un instrument avansat precum Google PageSpeed ​​Insights.

În acest mod puteți evalua ceea ce afectează viteza de încărcare.

Cum să vă verificați viteza website-ului

Iată câteva instrumente care vă vor ajuta să verificați viteza website-ului. Aveți posibilitatea de a primi informații pentru a identifica și a rezolva orice problemă:

  1. KeyCDN Website Speed ​​Test: monitorizați rapid câte solicitări HTTP au fost făcute, timpul de încărcare și dimensiunea completă a paginii pe care o solicitați;
  2. Google PageSpeed ​​Insights: acest instrument avansat clasifică website-ul dvs. pe o scară de la 1 la 100. Orice scor peste 85 înseamnă că website-ul funcționează bine și se încarcă într-un ritm eficient. De asemenea, puteți identifica modul de ajustare a performanței pe website primind rapoarte detaliate care evidențiază domeniile ce pot fi îmbunătățite;
  3. Pingdom Speed Test: acest renumit test de viteză vă oferă rapoarte care sunt împărțite în secțiuni. Inclusiv despre gradul de performanță, istoricul și analiza paginilor;
  4. GTmetrix: website-ul dvs. va fi clasificat de la F la A, cu rapoarte care acoperă diverse valori;
  5. WebPageTest: acest instrument vă va clasifica website-ul în mod similar cu GTmetrix (de la F la A). Însă, va stabili clasificarea pe baza testelor de performanță (stocarea în cache, compresia, utilizarea eficientă a unui CDN și FTTB).

Concluzie

Menținerea vitezei de încărcare la un nivel eficient este importantă atunci când creați un website pentru consum public.

Dacă un vizitator părăsește website-ul dvs. din cauza timpilor de încărcare, veți fi comis un “păcat” de afaceri.

Faceți tot ce vă stă în putință pentru a asigura timpi de încărcare la un nivel minim. În acest fel veți avea șanse mult mai mari de a converti vizitatorii în clienți.

Când cineva poate naviga fără efort pe paginile dvs., va fi mai înclinat să continue și, în cele din urmă, să treacă la plată.
A

ți fi uimit de cât de repede viteza de încărcare poate crește vânzările, așa că nu neglijați importanța acesteia!

De asemenea, nu trebuie trecute cu vederea nici o serie de servicii SEO și web design, la fel de necesare pentru vizibilitatea website-ului.

Nu în ultimul rând, un pachet de advertoriale SEO se dovedește extrem de util în creșterea recunoașterii mărcii pentru utilizatorii de Internet.

Articole recomandate:

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top