Skip to content
Editor de cod, ghidul nostru despre cele mai bune variante pentru 2021

Editor de cod, ghidul nostru despre cele mai bune variante pentru 2021

Editor de cod, ghidul nostru despre cele mai bune variante pentru 2021. Cei mai buni editori vă pot spori eficiența și creativitatea.

De asemenea, pot avea un impact imens asupra productivității și fluxului de lucru.

Mulți dintre noi rămânem cu ceea ce știm, din obișnuință. Însă, noi abordări pot descoperi interfețe rapide și intuitive sau caracteristici care pot ajuta la realizarea muncii mai rapid și mai eficient.

În web design, la fel ca în optimizare SEO, este important să ai alături de tine cele mai bune instrumente.

Un editor de cod poate face diferența dintre un proiect reușit și un eșec răsunător

Cei mai buni editori de coduri oferă o interfață rapidă și flexibilă.

Vă permite să fiți mai eficienți la scrierea codului, oferind funcționalități care vă ajută să examinați codul pentru erori și să vedeți unde trebuie făcute editări.

Acestea oferă, de asemenea, potențialul de a fi ușor personalizate. Puteți crea interfața de utilizare și experiența utilizatorului care vi se potrivește.

Când vă gândiți câte ore petreceți uitându-vă la editorul de cod, zi de zi, doriți să vă asigurați că arată și funcționează cât mai bine posibil.

Asigurați-vă că aveți unul din cele mai bune monitoare pentru programare sau cel mai bun laptop pentru programare!

Toată lumea codifică într-un mod diferit, deci este imposibil să selectezi un editor de coduri drept cel mai bun. Mai jos veți găsi selecția noastră de 7 editori de cod disponibili pentru dezvoltatorii web și designeri.

Oferim detalii despre ceea ce fiecare oferă pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun program. Citiți mai departe acest articol de blog și e posibil să găsiți un instrument care face o diferență pozitivă în modul în care lucrați.

7 cei mai buni editori de coduri pentru dezvoltatori și designeri

1. Sublime Text 3

Sublime Text a schimbat într-adevăr modul în care funcționează cei mai buni editori de cod. Este ușor, deschis și gata să editeze fișierul aproape imediat ce ai reușit să faceți click pe buton.

Această reacție este unul dintre lucrurile care îl fac cel mai bun editor de cod din clasa sa, în general.

Doriți să deschideți un fișier și să faceți o editare rapidă? Este posibil să așteptați câteva secunde pentru încărcare. Nu sună așa tragic, dar întârzierea poate deveni rapid obositoare.

Un alt mare beneficiu al Sublime Text este că e extrem de extensibil, cu o listă imensă și în continuă creștere de plugin-uri disponibile pentru instalare prin managerul de pachete.

Opțiunile includ teme pentru a personaliza aspectul editorului, plugin-uri Git, selectoare de culoare și multe altele.

Sublime Text este gratuit pentru a fi descărcat și a începe să-l utilizați. Însă, dacă vă doriți o utilizare extinsă trebui să achitați 80 USD pentru licență.

Programul vă va aminti destul de regulat despre plată până vă săturați…

Dacă decideți să plătiți, puteți utiliza aceeași cheie de licență pentru orice computer pe care îl folosiți.

O să puteți introduce același cod pe toate dispozitivele dvs. pentru a scăpa de fereastra pop-up de memento a plății.

Licența plătită este probabil cel mai mare dezavantaj al Sublime Text, deoarece există o serie de produse competitive disponibile fără costuri.

2. Visual Studio Code, un editor de cod util oricărui dezvoltator

Visual Studio Code este un editor de cod dezvoltat de Microsoft și, în mod surprinzător, este un software open-source.

Dintre toți editorii de cod din lista noastră, acesta este probabil cel mai apropiat de a fi un IDE.

Este foarte robust, din acest motiv find și unul dintre programele mai lente la pornire. Cu toate acestea, în timp ce îl utilizați, VS este rapid și poate gestiona destul de multe sarcini interesante.

De exemplu, relațiile cu Git sau deschiderea și sortarea prin conținut a mai multor foldere.

VS Code a cunoscut o creștere meteorică a popularității.

Își dezvoltă continuu baza de utilizatori și îi îndepărtează pe dezvoltatori de alți editori. Are un terminal încorporat, precum și suport Git, ambele fiind apreciate în rândul fanilor.

Funcția IntelliSense oferă completarea automată a codului și a datelor privind parametrii funcțiilor și numele variabilelor cunoscute.

3. Codespaces

Proprietarul Github, Microsoft, a arătat clar că viziunea sa pentru anii 2020 se referă la cloud și iată un exemplu bun.

Lansat în mai 2020, Codespaces este un editor de cod bazat pe browser și pe Visual Studio Code.

Are suport pentru Git repos, extensii și o interfață încorporată în linia de comandă. Astfel, puteți modifica, rula și depana aplicațiile de pe orice dispozitiv.

Evident, acest lucru vă permite să lucrați de oriunde, ușurându-vă colaborarea cu alți dezvoltatori.

Funcționalitatea de editare a codului în GitHub va fi întotdeauna gratuită. Cu toate acestea, Microsoft intenționează să propună prețuri modice pentru mediile cloud Codespaces.

Codespaces se va putea lansa direct din Github, ceea ce oferă puțină sinergie.

Dacă preferați să nu utilizați un browser, este în regulă, deoarece e încorporat suportul pentru Visual Studio Code și Visual Studio.

4. Atom

Atom este un editor de cod open source dezvoltat de GitHub. În dezvoltarea sa inițială, a fost puternic influențat de noul stil de editor popularizat de Sublime Text, dar există diferențe cheie.

Atom este gratuit și open-source și oferă o integrare ușoară cu Git și GitHub.

Din punct de vedere istoric, a avut probleme de performanță și stabilitate, dar acestea s-au diminuat pe măsură ce Atom s-a maturizat.

Este adevărat că se lansează încă mai încet decât alți editori de cod, dar este la fel de fiabil și rapid de utilizat ca oricare altul după ce rulează.

6. Vim, cel mai controversat editor de cod

Vim este probabil cel mai controversat editor de cod din această listă.

Un software de linie de comandă inclus în mod nativ cu sistemele de operare Linux și macOS și disponibil pentru descărcare pentru Windows, Vim este un favorit pentru mulți programatori din vechea școală și pasionații de tastatură.

Este navigat în întregime prin intermediul tastaturii, făcându-l mult mai rapid și mai eficient, dar numai dacă depuneți efortul de a învăța cum să îl utilizați.

De asemenea, e extrem de personalizabil (în măsura în care un program de linie de comandă poate fi personalizat).

Puteți utiliza o serie de comenzi rapide de la tastatură pentru a accelera editarea codului. Chiar mai bine, puteți crea comenzi personalizate pentru a se potrivi propriului flux de lucru.

Fără îndoială, Vim creează cea mai abruptă curbă de învățare și poate una dintre cele mai proaste experiențe ale utilizatorilor din selecția noastră datorită lipsei sale complete de interfață.

Învățarea modului de navigare a programului nu este atât de dificilă.

Însă, construirea memoriei comenzilor rapide și a afla cum să personalizați cel mai bine editorul durează mult mai mult.

Cu toate acestea, Vim este incredibil de stabil, rapid și o bucurie de folosit atât pentru pasionații de linie de comandă veterani, cât și pentru noii utilizatori interesați.

Dacă aveți timp să învățați, Vim vă poate crește productivitatea de codificare. Având atât de puțină interfață de luat în considerare, este o experiență multiplataformă aproape perfectă.

7. Espresso

Espresso este o opțiune de lungă durată pentru utilizatorii de Mac.

Unii au descoperit că a devenit un buggy în ultima vreme, cu unele blocări neașteptate, dar interfața sa elegantă, previzualizarea live și funcționalitatea drag and drop facilitează utilizarea pentru începători a lucrărilor de proiectare front-end.

Este împărțit în trei coloane: fișierele dvs., editorul de cod și navigatorul. Vă permite să vedeți diferitele secțiuni de cod la care lucrați.

Funcția de stilizare live vă permite să modificați codul CSS al website-urilor și să vedeți modificările în previzualizare, fără publicare sau salvare.

Costă 99 USD și există o perioadă de încercare gratuită.

Ce este un editor de cod?

Editorii de coduri sunt software-uri pentru mulți dezvoltatori, web designeri și chiar scriitori. Mediile complexe de dezvoltare integrată (IDE) sunt adesea prea umflate și grele pentru sarcini mai mici.

De exemplu, lucrul la un singur proiect sau fișier. Însă, editorii de text, precum Notepad pe Windows sau TextEdit pe macOS, sunt insuficienți pentru sarcinile de editare a codului, cu prea multe funcții care lipsesc pentru o editare eficientă.

În locul perfect din mijloc se află editorul de cod. Instrumentul “strălucește” la această sarcină, editând fișiere individuale sau proiecte individuale, gestionând conținutul unui folder.

În mod crucial, chiar și cel mai lent editor de coduri principal este încă mult mai rapid și mai receptiv decât un IDE complet.

Sunteți în căutarea unor servicii SEO sau de promovare web? Ați ajuns la concluzia că doar o campanie de advertoriale SEO vă poate scoate afacerea din anonimatul online?

Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi! Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Articole recomandate:

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top