Skip to content
Blogging, 14 cele mai bune platforme care nu vă costă nimic

Blogging, 14 cele mai bune platforme care nu vă costă nimic

Blogging, 14 cele mai bune platforme care nu vă costă nimic. Cele mai bune platforme facilitează construirea unei prezențe online.

De exemplu, la fel ca în cazul unor advertoriale SEO. Puteți să vă arătați munca sau să vă împărtășiți cunoștințele câștigate din greu, fără a fi nevoie să plătiți pentru găzduire.

Lista perfectă de platforme gratuite pentru blogging

Chiar dacă aveți abilități web zero, veți putea crea rapid un site cu aspect profesional folosind șabloane gata făcute.

Aceia dintre voi mai confortabili cu tehnologia vor putea personaliza website-urile pentru a obține exact aspectul dorit.

Vreți o opțiune simplă de blogging care să facă totul pentru dvs.? Sau o opțiune mai avansată în care va trebui să codați pentru a obține cele mai bune rezultate?

Găsiți exact ceea ce aveți nevoie aici, în acest articol de…blog. 🙂

Am găsit cele mai bune platforme gratuite de blogging disponibile. De la soluții cu șabloane rapide și ușoare până la platforme complete de publicare online care pot face mult mai multe în afară de blogging.

1. Wix

Motive pentru a cumpăra:

  • gamă largă de șabloane;
  • scalabile în timp.

Motive de evitat:

  • website-ul include reclame;
  • depozitare limitată pe planul gratuit.

Dacă aveți nevoie de o modalitate rapidă și ușoară de a vă face un blog și nu aveți abilități web, Wix ar trebui să fie cu siguranță prima alegere.

E un constructor de website-uri drag-and-drop care oferă o mulțime de șabloane gratuite cu care să te joci.

Inclusiv multe care sunt concepute special pentru blog-uri. Veți obține 500 MB spațiu de stocare online și 1 GB lățime de bandă cu un cont Wix gratuit.

Odată ce v-ați înscris, puteți începe imediat, chiar dacă nu v-ați creat niciodată propriul website.

Cu un website Wix gratuit, veți avea inserat un anunț pentru Wix.

Dacă doriți să eliminați acest lucru și să deblocați alte funcții, cum ar fi propriul domeniu, magazine online și Google Analytics, trebuie să aruncați o privire la planurile plătite.

Dacă nu, continuați să aveți un website gratuit atât timp cât vă doriți.

2. Weebly

Motive pentru a cumpăra:

  • mai ușor de utilizat decât Wix;
  • teme receptive frumoase;

Motive de evitat:

  • nu la fel de bogată în funcții ca Wix;
  • nu la fel de personalizabilă ca Wix.

Dacă vă place ceva care este puțin mai ușor de utilizat decât Wix și nu vă deranjează să aveți mai puține caracteristici,

Weebly este calea de urmat. Cele două platforme sunt rivale apropiate și oferă o experiență în mare măsură similară.

Dacă sunteți nou în blogging, veți descoperi probabil că Weebly vă va pune în funcțiune mai repede.

Dezavantajul e că nu ai la fel de multe opțiuni pentru personalizarea șabloanelor și imprimarea propriei personalități pe blog-ul tău.

La fel ca Wix, Weebly se bazează pe componente drag-and-drop care vă permit să creați rapid un website cu un anunț Weebly.

Gazduirea este inclusă, chiar și în planul gratuit. Veți avea acces la machete personalizabile, o grămadă de teme gratuite și caracteristicile obișnuite de partajare pe social media la care v-ați aștepta.

3. Substack

Motive pentru a cumpăra:

  • ușoară de utilizat;
  • potențial de a câștiga bani.

Motive de evitat:

  • opțiuni de bază pentru aspect.

Substack este de fapt o platformă de newsletter concepută pentru a oferi scriitorilor și creatorilor o modalitate de a comunica direct cu publicul.

Funcționează perfect ca blog (și într-adevăr, mulți dintre utilizatorii săi par să-l trateze ca atare).

Scopul său principal este trimiterea de buletine informative prin e-mail. Atunci când vă înscrieți pentru un cont gratuit

Substack, veți primi spațiu web în care toate buletinele vor fi arhivate pentru ca oricine să le citească și să se aboneze.

Oferă un CMS de bază cu instrumente de formatare a textului și capacitatea de a încorpora imagini, videoclipuri și alt conținut web pentru a spori puțin lucrurile.

Totuși, ceea ce face Substack interesant este potențialul de a începe să câștigi bani din postările tale.

În timp ce puteți publica gratuit, dacă începeți să alegeți un număr următor, este posibil să îl puteți transforma în abonamente plătite.

Nu este o cale pe care toată lumea o va lua, dar dacă aveți ceva de spus și sunteți pregătit să vă dedicați ore pentru a vă construi propria marcă,

Substack este un mod direct și cu risc redus de a câștiga anumite sume de bani.

4. WordPress.org: cea mai bună platformă de blogging pentru control fin asupra design-ului

Motive pentru a cumpăra:

  • comunitate imensă;
  • foarte personalizabilă.

Motive de evitat:

  • curbă de învățare abruptă;
  • construirea website-ului necesită timp.

Lansat în 2003, WordPress.org alimentează acum aproximativ o treime din website-urile lumii. Este cu ușurință una dintre cele mai bune platforme gratuite de blogging din afaceri.

Nu este complet gratuit, totuși.

Software-ul său open-source de construire al website-ului nu vă va costa nimic. Dar, pentru a vă pune website-ul în funcțiune va trebui să plătiți pentru hosting și numele de domeniu.

Partea bună este că orice anunțuri care apar pe blog-ul dvs. vor fi cele pe care le-ați adăugat și de care profitați.

WordPress.org este incredibil de puternic, dar va trebui să dedicați ore bune dacă doriți să exercitați această putere în mod eficient.

Aceasta nu e o soluție de blog ușoară. CMS are nevoie de timp pentru a face față și obținerea celor mai bune rezultate înseamnă într-adevăr îmbunătățirea abilităților dvs. de web design.

Pentru oricine vrea combinația excelentă de putere, personalizare și utilizare, WordPress este standardul absolut. În cele din urmă, asigurați-vă că nu confundați WordPress.org cu WordPress.com, deoarece sunt destul de diferite.

5. WordPress.com

Motive pentru a cumpăra:

  • total gratuită;
  • ușoară de utilizat.

Motive de evitat:

  • funcții limitate;
  • anunțuri de la terți.

WordPress.org oferă o platformă puternică de proiectare web fără hosting.

Dacă tot ceea ce doriți este un instrument simplu de construire al website-urilor cu găzduire inclusă, ar trebui să treceți la WordPress.com.

WordPress.com se adresează mai mult începătorilor, deci este mai ușor de utilizat, dar nu vă oferă un control atât de mare asupra aspectului website-ului.

Cu serviciul său gratuit, primiți găzduire, 3 GB de spațiu și un nume de domeniu de marcă (se termină cu .wordpress.com).

Rețineți, totuși, că WordPress va insera pe website-ul dvs. reclame terțe la care nu aveți control. Nici nu veți putea adăuga funcții de comerț electronic sau să vă difuzați propriile reclame.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți un începător care dorește doar să creeze un website cu ușurință, WordPress.com poate fi o opțiune bună.

6. Joomla

Motive pentru a cumpăra:

  • open source;
  • caracteristici bune de personalizare.

Motive de evitat:

  • nu este la fel de populară ca WordPress;
  • curbă de învățare abruptă.

Joomla este o platformă web versatilă și puternică ce poate fi apelată la aproape orice fel de website de care aveți nevoie.

Este una dintre cele mai cunoscute alternative la WordPress.org. La fel ca WordPress, necesită timp și efort dacă doriți să obțineți rezultate solide.

Este gratuită și open-source, dar la fel ca în cazul WordPress.org va trebui să plătiți pentru propriul nume de domeniu și găzduire.

Joomla are sute de șabloane de utilizat și personalizat, precum și extensii pentru adăugarea de funcții suplimentare pentru ca blog-ul să arate așa cum vă place.

Nu veți găsi atât de multe teme și programe ca la WordPress.org, dar dacă nu vă deranjează s-ar putea să găsiți Joomla ca cel mai bun pariu. Mai ales dacă doriți să creați website-uri mari și complexe.

7. Site123: cea mai bună platformă de blogging pentru începătorii neliniștiți

Motive pentru a cumpăra:

  • asistență excelentă pentru clienți;
  • șabloane simple și curate.

Motive de evitat:

  • bun doar pentru blog-urile personale;
  • spațiu de stocare gratuit limitat.

Site123 se descrie de departe ca fiind cel mai ușor constructor de website-uri gratuite și nu este greu de văzut de ce. Punerea în funcțiune a blog-ului dvs. e incredibil de simplă.

Dacă aveți nevoie de ajutor pe parcurs, oferă o funcție de chat live 24/7 pentru a vă salva de durerile de cap.

Oferă o selecție de stiluri și machete gata făcute cu instrucțiuni care să vă ajute să le transformați în website-ul de care aveți nevoie.

Nu vă așteptați la minuni! Rezultatele pot părea puțin de bază în comparație cu ceea ce ați obține de la platforme mai avansate.

Dar, dacă tot ce aveți nevoie este un blog simplu ce are comentarii, programare și integrare social media, atunci ar trebui să vi se potrivească foarte bine.

La fel ca alte platforme gratuite de blogging, Site123 își câștigă banii plasând reclame pe website-ul dvs.

8. Hubpages: distribuiți postările de blog comunității Hubpages

Motive pentru a cumpăra:

  • începeți blog-ul instantaneu;
  • focus creativ.

Motive de evitat:

  • nu se poate personaliza aspectul;
  • nu se poate obține un website.

Nu doriți să vă blocați în web design sau în codare? Hubpages ar putea fi soluția pe care o căutați. Este o rețea de blogging cu o mulțime de secțiuni din care puteți alege.

E făcută pentru a ajuta bloggerii să-și distribuie postările într-o comunitate mare, să se conecteze la un public larg și chiar să câștige niște bani din publicitate și afilieri.

Însă, cu un blog Hubpages sunteți legat de sistemul său și nu obțineți niciun control asupra aspectului blog-ului.

În plus, acest lucru înseamnă că puteți începe destul de repede și ușor.

Deci, dacă sunteți interesat doar să vă exprimați prin cuvintele voastre și nu prin design, acest lucru ar putea merita investigat.

9. Contentful: platformă unică de blogging care vă asigură conținut pentru viitor

Motive pentru a cumpăra:

  • separă conținutul de web design;
  • rezistență la viitor.

Motive de evitat:

  • nu este grozavă pentru website-urile complexe;
  • nu este bună pentru începători.

Doriți ca blog-ul dvs. să țină pasul cu tendințele actuale de proiectare? Nu doriți să vă întoarceți și să reproiectați toate postările dvs. vechi?

Contentful este cu siguranță una dintre cele mai bune platforme gratuite de luat în considerare.

Folosește ceea ce numește o abordare “API-first”. Conținutul dvs. este separat de design și, dacă decideți să oferiți blog-ului o actualizare vizuală, noul aspect va fi aplicat instantaneu întregului conținut vechi.

Dacă doriți să construiți un website complet diferit în câțiva ani, totul este mult mai ușor.

10. Jekyll

Motive pentru a cumpăra:

  • bun pentru prototipuri;
  • găzduire gratuită pe paginile GitHub.

Motive de evitat:

  • fără interfață ușor de utilizat;
  • nu este bună pentru începători.

Nu te sperie codarea? Jekyll este o platformă de blog destinată dezvoltatorilor.

Oferiți-i niște fișiere text cu reducere opțională și le va transforma în website static pe care îl puteți găzdui oriunde vă doriți.

Jekyll este motorul din spatele GitHub Pages, ceea ce înseamnă că îți poți găzdui blog-ul acolo, gratuit.

Crearea blog-ului cu Jekyll evită nevoia de a lucra cu baze de date, upgrade-uri și așa mai departe. Există mai puține lucruri care să meargă prost și puteți crea ceva de la zero.

11. Tumblr: platforma de blogging gratuită axată pe cultura pop

Motive pentru a cumpăra:

  • alegere excelentă pentru postările scurte;
  • ușoară de utilizat.

Motive de evitat:

  • nu este pentru “adulți”;
  • dificilă de monetizat.

Este posibil ca Tumblr să-și arate vârsta și s-ar putea să fi uitat de ea, dar e totuși una din cele mai bune platforme gratuite de blogging.

Dispune de câteva caracteristici sociale minunate, inclusiv posibilitatea utilizatorilor de a vă urmări postările.

Este frumos și simplu să personalizați o temă Tumblr pentru a vă crea propriul aspect. Deși există puține opțiuni, e ideală ca platformă ușoară pentru blog-uri de lungă durată sau postări bazate pe imagini pe care le puteți încărca de oriunde.

12. Blogger: platforma de blogging a celor de la Google

Motive pentru a cumpăra:

  • indexat de Google;
  • integrat cu Google Analytics.

Motive de evitat:

  • funcții limitate;
  • poate fi închis în viitor.

Dacă aveți un ID Google (și să recunoaștem, avem cu toții un ID Google), Blogger este gata și vă așteaptă să vă conectați.

La fel ca Tumblr, există de veacuri și este simplu să vă puneți blog-ul în funcțiune, cu o mulțime de teme din care să alegi.

Nu vă așteptați la multe în ceea ce privește opțiunile de web design…

13. Medium: platforma de blogging a fondatorilor Twitter pentru conținut de lungă durată

Motive pentru a cumpăra:

  • nu este necesară configurarea;
  • respectată de profesioniști.

Motive de evitat:

  • nu aveți un website;
  • nu puteți personaliza aspectul postărilor.

Creat de fondatorii Twitter ca o platformă pentru articole mai lungi, Medium este una dintre cele mai bune platforme gratuite de blogging.

Mai ales în cazul în care accentul dvs. principal este pe scriere și nu sunteți prea îngrijorat de a avea mult control asupra design-ului blog-ului.

Website-ul arată și se simte ca unul curat și bine conceput. Diferența este că oricine își poate publica propriile articole acolo.

Deși este posibil ca Substack să fi luat o mușcătură din piața sa târzie, este totuși o platformă primordială pentru cărturari.

Medium este alegerea perfectă dacă doriți ca textele dvs. să fie luate în serios și oferă o experiență lustruită și simplificată.

Dar nu aveți propriul dvs. website, ca atare, așa că, dacă sunteți interesat de personalizare și control, căutați în altă parte.

14. SilverStripe: platforma de bloggging de nișă pentru dezvoltatori experimentați

Motive pentru a cumpăra:

  • open source;
  • securitate puternică.

Motive de evitat:

  • comunitate mică de utilizatori;
  • preferată de dezvoltatorii experimentați.

Pentru dezvoltatorii experimentați care apreciază securitatea puternică și caracteristicile tari, SilverStripe ar putea fi una dintre cele mai bune platforme gratuite de verificat.

Este un CMS gratuit și open-source și ușor de utilizat, odată configurat.

Cu siguranță veți avea nevoie de abilități web pentru a-l pune în funcțiune. Va trebui apoi să vă aranjați propriul nume de domeniu și găzduirea.

Caracteristicile cheie includ panoul de administrare bazat pe web. Permite utilizatorilor să facă modificări la anumite părți ale website-ului.

Putem enumera aici și un editor de website-uri WYSIWYG, încorporarea rapidă a videoclipurilor și un arbore de tip drag-and-drop.

Articole recomandate:

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top